Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Víno a medovina

14. června 2018

Pozor – změny v názvech preparátů Erbslöh a LaLittorale

Vážení zákazníci. V sezoně 2018 došlo k přejmenování, nebo ukončení výroby některých přípravků produkovaných společnostmi Erbslöh a LaLittorale. Věnujte prosím pozornost níže uvedené tabulce. V prvním sloupci naleznete původní název produktu. Ve druhém sloupci je název nový. Ve třetím sloupci jsou u zrušených výrobků doporučené alternativní produkty. Přečíst

14. června 2018

Výroba medoviny

Medobraní je v plném proudu a tak nastává čas i pro výrobce medovin. V našem sortimentu najdete spoustu přípravků a vybavení pro jejich výrobu. Přečíst

4. září 2017

Nové kvasinky Erbslöh Oenoferm LA-HOG F3

Pro ovocnější a harmoničtější víno, pocit plnosti v ústech a nižší alkohol. Pokud jde o vinařství, tak stále se zvyšující teplota způsobuje, že hrozny mají vyšší obsah cukru a mají tak po fermentaci vyšší obsah alkoholu. Tato vína jsou příliš těžká a alkoholická. Přečíst

3. září 2017

Ošetření hroznů a moštů

Z prvních důležitých postupů při výrobě vína je správné ošetření hroznů a odkalení. Samozřejmě to závisí na daném ročníku. Měli bychom docílit co nejkvalitnější hrozny z vinic, aby nebyli poškozené a napadené houbovými chorobami. Přečíst

3. září 2017

Záklopky BT-Watzke

Rakouská firma BT-Watzke byla založena roku 1892. Jako jediná na světě vyrábí kompletní sortiment záklopek včetně šroubových uzávěrů na jednom místě. Díky tomu jsou pracovníci schopni vyrobit kapsle na přání zákazníka v rozmanitých barvách, atypických velikostech a různých designech. Přečíst

2. září 2017

Inovační způsob lisování hroznů-Bucher Vaslin Inertys

Jedním z hlavních kritérií kvality vína zdůrazňovaným konzumentem je jeho ovocný charakter. Například u jedné z nejznámějších odrůd Sauvignon jsou vytvářeny z přítomnosti thiolu typické tóny zimostrázu, černého rybízu, exotického ovoce a citrusových plodů. Přečíst

2. září 2017

Záklopky a uzávěry Herti-M

Bulharská firma Herti-M byla založena roku 1993, kdy začala pouze s jedním strojem na výrobu hliníkových šroubových uzávěrů. Dnes Herti-M  vyrábí více než 1 miliardu druhů záklopek a uzávěrů na různé typy lahví. Přečíst

1. září 2017

Co způsobuje Brettanomyces?

Už při malém počtu buněk může být dost nebezpečný, protože může kdykoliv začít vytvářet těkavé fenoly. Kromě těkavých fenolů mohou Brettanomyces syntetizovat celou řadu dalších látek, které mohou být odpovědné za zatuchlé aroma, nebo po myšině. Přečíst

31. srpna 2017

Velká červená vína patří do sudu

Velká červená vína potřebují pro své dokonalé nazrání dřevěný sud. Společnost Proneco nabízí svým zákazníkům špičkové barikové sudy z francouzského rodinného bednářství Nadalié, které je špičkou ve svém oboru. Rádi bychom vám představili tuto společnost a portfolio jejich výrobků. Přečíst

31. srpna 2017

Stabilizace bílých vín před lahvováním

V dnešní době požadují zákazníci aby víno v lahvi bylo vždy v prvotřídní kvalitě bez jakýchkoliv zákalů, či usazenin na dně lahve. Je nutné si uvědomit, že vaše vína, která máte ve sklepě a jsou stabilní jak po stránce bílkovin, tak i krystalické stránce, nebudou vždy skladovány nebo převáženy v ideálních podmínkách a tak mohou vzniknout problémy, jako jsou bílkovinné zákaly, nebo vysrážený vinný kámen. Přečíst