NOVÉ kvasinky Oenoferm® Rheingau F3
Nové kvasinky Rheingau F3 pro ryzlinkové odrůdy, které jsou vhodné pro výrobu vysoce kvalitních vín pro dlouhé zrání. Doporučujeme pro odrůdy: Ryzlink rýnský, Chardonnay, Rulandské bílé, Veltlínské zelené, Sauvignon Blanc, Müller-Thurgau, Bacchus. Přečíst
OenoGuide Erbslöh Novinky pro rok 2020/21
OenoGuide katalog obsahuje novinky produktů firmy Erbslöh pro rok 2020/21. Oenoferm®Rheingau F3 - selektované kvasinky pro ryzlinkové odrůdy vhodné pro výrobu vysoce kvalitních vín pro dlouhé zrání. Dubové Alternativy - produkty z řady e.Staves a e.Bois® jsou ideálním řešením pro finalizaci a zvýraznění aromatického profilu vína, zlepšení textury a stabilizace barvy vína. Oenoferm® MProtect - Metschnikowia pulcherrima je inovativní řešení proti rozvoji nežádoucích mikroorganismů. VEGAN - Trend pro budoucnost. Oenoferm® CHA dostává nový název – kvalita zůstává! Přečíst
OenoGuide – kompletní portfolia Erbslöh na exportních trzích.
OenoGuide katalog obsahuje technologická doporučení a využití široké palety produktů firmy Erbslöh Geisenheim GmbH souvisejících s výrobou vína. Přečíst
Co způsobuje Brettanomyces?
Už při malém počtu buněk může být dost nebezpečný, protože může kdykoliv začít vytvářet těkavé fenoly. Kromě těkavých fenolů mohou Brettanomyces syntetizovat celou řadu dalších látek, které mohou být odpovědné za zatuchlé aroma, nebo po myšině. Přečíst
Prevence a řešení sirky ve víně
Sirka, nebo odborně reduktivní aroma ve víně je nepříjemný přípach ve víně, který je způsobený nízkomolekulárními sirnými sloučeninami. Ty ve víně mohou vznikat z různých důvodů a ne všechny jsou již přesně objasněny, jde ale o chybu v technologii výroby. Určité rizikové faktory pro vznik sirky mají základ už ve vinici. Takovým rizikovým faktorem je například použití sirným postřiků před sklizní. Přečíst