Kmen kvasinek vybraných speciálně pro svou schopnost produkovat jedinečný ovocný esterový profil typický pro voňavé Ale z východního pobřeží USA. Typická, pro piva kvašená s těmito kvasinkami, je tropická a ovocná esterová vůně, dominuje zejména broskev. Díky expresi enzymu β-glukosidázy může LalBrew® New England podporovat biotransformaci chmele a zvýraznit chmelovou chuť a aroma. LalBrew® New England vykazuje střední až vysoký útlum se střední sedimentací, což z něj činí ideální volbu pro pivní styl New England IPA.
- sedimentace: střední
- tolerance alkoholu: 9% ABV
- teplota kvašení: 15-22 ° C
- dávkování: 11g na 20 l mladiny
Návod k použití 11 g kvasinek přidejte do sterilní vody nebo do mladiny o objemu minimálně 150ml a o teplotě 27°C ± 3°C. Nechte stát 15-30 minut. Jemně zamíchejte a vlijte do fermentační nádoby. Kvasinky také můžete nasypat přímo do mladiny ve fermentační nádobě, jejíž teplota je nad 20°C. Kvasinky rovnoměrně rozesypte po hladině. Nechte stát 30 minut, poté zamíchejte mladinu a provzdušněte.
Uchovejte v suchu a při teplotě menší než 10°C.
NEWENGLAND AMERICAN EAST COAST ALE YEAST
Nový kmen kvasinek na New England IPU koupíte zde: https://www.domovarnik.cz/index.php?route=product/product&product_id=2672